Een kleine held: de portofoon oordop

De portofoon oordop is niet meer weg te denken uit de communicatie. Verschillende beroepsgroepen gebruiken hem elke dag om efficiënt situaties met elkaar te kunnen bespreken zodat er snel actie kan worden ondernomen. Vroeger moest je in het portofoonkastje spreken om via een radiozender berichten te zenden, tegenwoordig wordt dit kast in combinatie gebruikt met een oortje. Zo’n oortje lijkt misschien wel klein, maar zorgt voor grote resultaten.

Waarom een portofoon oordop aanschaffen?
Vooral in situaties waarin er sprake is van een chaotische omgeving zou het geluid van iemand die in een portofoon spreekt wegvallen. Daarom dragen hulpverleners, beveiligers, politieagenten, enzovoorts een portofoon oordop. Deze is speciaal gemaakt om ruis te voorkomen. Achtergrondgeluiden worden gefilterd, zodat jij helder kan verstaan wat je collega zegt terwijl je actief je omgeving in de gaten kan houden. Je kan dus direct je werk uitvoeren terwijl je in verbinding blijft met je collega’s. 

Tijd voor actie
Oordoppen voor de portofoon zijn niet moeilijk om te vinden. Je zult ze bij vele electronicawinkels, portofoonspecialisten en gehoorbeschermingszaken kunnen kopen. Omdat er verschillende soorten portofoons worden gebruikt zijn de oordoppen vaak voorzien van een universele aansluiting. Als je van portofoon zou veranderen, neem je je oortje gewoon mee. Als je kiest voor een op maat gemaakte oordop, zul je ook nog eens een groot draagcomfort ondervinden. Je wil natuurlijk tijdens je werkuren niet gehinderd worden door oorirritaties.