Kippengaas

Kippengaas gekocht voor een zelfgemaakt hok

Samen met mijn broer heb ik kippengaas gekocht om zelf een hok te gaan maken. We wonen namelijk met onze huizen naast elkaar en ons terrein grenst ook aan elkaar. Het leek ons daarom leuk om een gezamenlijk kippenhok te maken. Zo kunnen wij de zorg een beetje delen. We zijn eerst begonnen om een plan van aanpak te maken. Wij vinden het altijd prettig om eerst een plan te maken, want anders zie je door de bomen het bos niet meer. Je kan beter goed voorbeiden dan dat jij tegen allemaal problemen aanloopt. Dat is natuurlijk helemaal niet handig en dat kost je dan waarschijnlijk ook nog eens meer geld.

Gaas

Kippengaas makkelijk te bestellen

Op het internet heb ik gezocht naar goed kippengaas voor onze ren. Op het internet heb ik namelijk gelezen dat een vos wel eens een hok probeert binnen te komen. Hij kan dan zo een van je kippen wegstelen. Dat wilde mijn broer en ik natuurlijk voorkomen. Ook heb ik gelezen dat je het gaas onder het hok in de grond moet leggen. Anders graaft een vos of een ander klein dier een gang naar het hok. Mijn broer en ik hadden de bouwtekening helemaal af gemaakt en vervolgens genoeg gaas besteld. Het gaas kwam heel erg snel binnen. Wij verbaasde ons over de kwaliteit, die voelde echt heel erg goed aan.

Kip

Een prachtig zelfgemaakt hok voor de kippen

Samen met mijn broer ging ik in de weer met het kippengaas. Het was een hele klus, maar als snel begon het ergens op te lijken. Het hok begon steeds meer vorm te krijgen en na twee dagen bouwen was het helemaal af. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel heel trots ben op het resultaat. Mijn broer en ik kunnen niet wachten om uiteindelijk kippen te kopen voor het prachtige hok.