Sterk hondenspeelgoed

Om je hond gezond en actief te houden, kun je natuurlijk veel met hem spelen. Dat is goed en leuk voor zowel mens als dier. Hiervoor kun je speelgoed aanschaffen, maar dat is soms best kostbaar en je wilt natuurlijk niet dat het dan binnen een half uur gesloopt wordt door je viervoeter. Veel speelgoed is niet zo stevig en daarom is het aan te raden om voor wat sterker speelgoed te kiezen als je hond graag speelt.

Waar koop je stevig speelgoed?
Als je op zoek bent naar sterk hondenspeelgoed, kun je daarvoor natuurlijk terecht in de dierenspeciaalzaak. Maar het is ook zeker een hele goede optie om eens op internet te kijken wat er allemaal verkrijgbaar is op dit gebied. Je kunt daar zeker ook sterk hondenspeelgoed bestellen. Dit speelgoed is niet goedkoop en daarom is het slim om juist eerst te vergelijken voordat je iets aanschaft.

Speciaal ontwikkeld sterk speelgoed
Er is speelgoed te verkrijgen dat ook speciaal voor andere dieren zoals paarden of dieren uit de dierentuin ontwikkeld is. Het moge duidelijk zijn dat een bal die bijvoorbeeld ook voor een ijsbeer of leeuwenwelpjes geschikt is, niet zo vlot door je hond gesloopt zal worden.

Welk speelgoed kies je voor je hond?
Kies voor sterk speelgoed dat bij het formaat van je hond past. Als je een grotere hond hebt, is het slim om een groter stuk speelgoed te kopen, want een al te klein speelgoedje zou je viervoeter zomaar in kunnen slikken of niet goed vast kunnen pakken. Niet alle honden vinden hetzelfde speelgoed leuk. Je hebt speelgoed waar een geluidje in zit, wat sommige honden geweldig vinden terwijl andere er juist bang voor zijn. Sommige honden zijn juist dol op speelgoed dat rolt of dat ze in hun bek kunnen meenemen. Je kunt het beste eerst uitproberen wat je hond leuk vindt, anders zit je straks met een hoop (duur) speelgoed te kijken waar niets mee gedaan wordt.

Soorten sterk speelgoed
Tussen de verschillende soorten sterk speelgoed vind je bijvoorbeeld veel stevige ballen, die niet direct door een hond gesloopt kunnen worden. Veel gewone ballen, zoals bijvoorbeeld een tennisbal, kan een hond soms wel in één keer kapot bijten en dat is niet alleen zonde, maar dan heeft je viervoeter ook niks meer om mee te spelen. Er zijn speciale ballen in de handel die zowel voor honden als ezels of paarden geschikt zijn. Deze zijn heel erg sterk en je hond zal deze dan ook niet direct kapot kunnen bijten. Er is ook sterk speelgoed te vinden waar je hondensnoepjes of -brokjes in kunt doen. Dan kan je hond er niet alleen mee spelen, maar wordt hij ook nog eens beloond. Dit soort speelgoed vormt voor honden een verrijking, omdat ze dan moeite dienen te doen om hun hapje te bemachtigen. Dit gaat zeker de verveling en het daarbij behorende slopen van dingen in huis tegen. Je kunt behalve ballen ook kiezen voor stevige touwen of kunststof kluiven waar je hond op kan kauwen of in kan bijten.