Burgerparticipatie eenvoudig gemaakt

Gemeente Pijler heeft een software gemaakt die ervoor zorgt dat de inwoners van een gemeente hun mening kunnen geven aan de overheid die de gemeente regelt. Het is voor een inwoners best lastig om zijn stem te laten horen aan een gemeente. Zeker als je een druk leven hebt en niet even langs kan gaan. Dan is een software als die van Gemeente Pijler superfijn om te gebruiken. Ook als gemeente is het heel fijn. Mensen kunnen hun mening over bepaalde zaken laten horen via een heel eenvoudig systeem in plaats van naar het gemeentehuis te gaan en daar je verhaal te doen.

Burgerparticipatie

Waarom is Gemeentepeiler zo belangrijk

Nu er een omgevingswet is gekomen wordt burgerparticipatie steeds belangrijker. Met de app van Gemeentepeiler kan je echt lezen wat je inwoners vinden en wat ze graag willen zien in de nabije toekomst. Willen ze een extra speeltuin daar of een nieuwe hondenuitlaatstrook. Ook kan je door middel van de app vragen stellen aan de gebruikers. Dit kunnen vragen zijn als komt de vuilniswagen vaak genoeg langs of juist te vaak of is er genoeg te spelen voor de kleine kinderen in de buurt. Zo kan je te weten komen wat je inwoners echt nodig hebben en willen.

Burgerparticipatie

Burgerparticipatie

Wat houdt Burgerparticipatie eigenlijk in? Dit is een vraag die ze vaak krijgen. Dit houdt in dat je als inwoner iets wilt veranderen binnen de gemeenten. Door mensen die hieraan doen weten ze wat er speelt en wat er nodig is om het leven in de wijk beter te maken. Door je te betrekken bij de gemeente kan je iedereen zijn leven in die gemeente beter maken door te vertellen wat er speelt. Hopelijk besluit je net als Rotterdam en als Roosendaal dat dit een goed idee is en je meteen ermee wilt beginnen.