Een brassband zorgt voor een unieke sfeer op jouw evenement

Met een brassband wordt jouw feest gegarandeerd een succes. Brassbands zijn al jaren erg populair door hun warme geluid met een ritmische ondertoon. In Nederland is de traditie van de brassbands nog aan het opkomen. Veel mensen vergelijken het met een fanfare maar het is eigenlijk niet helemaal hetzelfde. Bij een brassband is er namelijk een veel strakkere bezetting waarvan niet afgeweken mag worden. Deze stijl is de British brassband maar nieuwe stijlen hebben ook de bezetting binnen de band versoepeld.

 

De bezetting van een British brassband
Net als bij een fanfare is er geen sprake van strijkers bij een brassband. Er zitten alleen koperen blazers en slagwerk in de originele versie van de British brassband. Een andere eigenaardigheid is dat er geen trompetten worden gebruikt maar kornetten, deze hebben een net iets ander geluid. Verder worden er allerlei soorten hoorns gebruikt. Door de unieke samenstelling van de instrumenten heeft een brassband een uniek geluid.

Andere versies van de brassband

Een bekende variant van de brassband is die uit New Orleans. Deze lijkt erg op een British brassband maar is enigszins diverser. Er mogen meer instrumenten worden gebruikt waardoor er meer verschillende geluiden mogelijk zijn. De muziek van de originele brassband is met name geïnspireerd door militaire muziek. Bij de New Orleans brassband zijn ook veel Afrikaanse invloeden te horen waardoor het geheel wat swingender is. Een andere bekende versie is de Caribische brassband, hoewel dit officieel geen brassband is maar een drumband waarbij blazers betrokken kunnen worden.

Boek je brassband via Evenses
Als je op zoek bent naar een goede brassband dan ben je bij Evenses aan het goede adres. Bij Evenses worden alleen topmuzikanten aangeboden en dat voor een zeer aantrekkelijke prijs. Alles wat de band nodig heeft om optimaal te presteren wordt door het evenementenbureau verzorgd zodat jij een je gasten ongestoord kunnen genieten. Onze medewerkers staan dag en nacht voor je klaar om te zorgen dat jij een fantastisch feest hebt.