Hoe verspreid informatie zich?

Informatica is de naam die gegeven wordt aan het vak waar je leert over computers. De naam is vrij accuraat. Computers staan mensen toe om ongelofelijk veel informatie te verwerken. Als je ook nog eens het internet erbij haalt wordt het een ondenkbaar hoeveel informatie er is. Maar hoe verspreid informatie zich van computer naar computer? Als je dit aan een SEO specialist vraagt krijg je een cynisch antwoord of een verkooppraatje. Want één van de belangrijkste kanalen van informatie is Google. De specialist kan uitleggen dat als je bovenaan de resultaten staat van Google je bent wat mensen zullen lezen. Maar zijn er niet andere manieren van informatieverspreiding?

Emails zijn super handig!

Ik keek onlangs een presentatie over een game developer die al 20+ jaar spellen maakt, uitbrengt en er comfortabel van kan leven. Iedereen die een beetje van spellen afweet, begrijpt dat het een groot success is om genoeg mensen te bereiken voor je video game dat je ze kunt blijven maken. De game developer legde uit dat e mail heel belangrijk hiervoor was. Nadat hij mensen in de eerste instantie geïnteresseerd had gekregen vroeg hij of ze emails van heb wilden. Op deze manier kon hij elke keer dezelfde mensen die al een spel van hem gekocht had opnieuw bereiken. Mails worden vaak nog steeds vrij formeel behandeld en als je niet mensen teveel spamt ermee kun je jarenlang duizenden mensen zonder enige moeite bereiken.

Je moet goed zijn

Op de GDC (game developers conference) was er nog een andere presentatie die ook heel erg belangrijk was. Het was misschien niet hetzelfde jaar btw. De presentatie ging over de marketing van je spel. De persoon die de presentatie hield begon met het volgende ongeveer: “Je game moet goed zijn in de eerste plaats. Alles wat ik zeg is alleen van toepassing op games die mensen daadwerkelijk willen spelen.” Dit is een harde werkelijkheid in deze wereld waar je mensen wilt bereiken. De game developer uit de tweede alinea maakt steeds hetzelfde spel en is super krenterig. Maar hij geeft ook veel aandacht aan het spel en zorgt ervoor dat er iets in zit dat mensen aanspreekt. Dat is hoe informatie zich verspreidt. Als mensen zich aangesproken voelen. Heb je hulp nodig met zoekmachine marketing, dan is het verstandig om de hulp van een specialist in te schakelen.