Huis kopen in Spanje: tips

Je wilt graag een huis kopen in Spanje, maar je weet nog niet wat voor woning en waar precies. Spanje is in ieder geval een heel mooi land en het is echt heerlijk om hier te gaan wonen. Maar hoe kom je erachter wat voor woning bij je past? In dit artikel geven wij je een aantal handige tips.

  1. Bepaal waar je wilt gaan wonen

Dit is natuurlijk een belangrijke keuze, maar het kan soms ook heel moeilijk zijn. Spanje heeft zoveel mooie gebieden en plaatsen. Kun je niet kiezen voor een bepaalde plaats? Kijk dan of je in ieder geval een streek kunt uitzoeken of bepaal of je in een stad, een dorp of een kustplaats kunt gaan wonen. Op die manier kun je toch wat gerichter op zoek gaan.

  1. Bedenk wat voor soort woning je wilt

Je kunt een klein appartement kopen, maar je kunt ook kiezen voor een grote villa. Natuurlijk is bij deze keuze ook je budget belangrijk en de plaats waar je wilt gaan wonen. Zo is een huis in het midden van Barcelona een stuk duurder dan een huis in een afgelegen dorp. Wellicht kun je in een dorp wel een villa, terwijl je het in Barcelona moet doen met een appartement.

  1. Stel je eisen vast

Nu je (ongeveer) weet waar je wilt wonen en een idee hebt wat voor soort woning je wilt, kun je je verder eisen gaan vaststellen. Hierbij kun je denken aan eisen aan de omgeving, zoals een school in de buurt of een park. Maar ook de eisen die je hebt aan de woning zijn natuurlijk belangrijk, zoals het aantal slaapkamers, de grootte van de tuin en de staat van de woning.