Bitcoins verkopen

Veilig je Bitcoins verhandelen

Wil je Bitcoins verkopen dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat dit op een eerlijke manier gebeurd. Het beste is om naar een Exchange of een makelaar te gaan, de Bitcoins in te wisselen en het geld naar je rekening te laten overmaken. Het kan natuurlijk ook zijn dat je op een alternatieve manier betaald wilt worden, dan biedt een P2P marktplaats een goede uitkomst voor je. Gebruiken voor een onderpand om een lening af te betalen is ook een optie om te doen.

Toch verkopen?

Wanneer je toch met Bitcoins verkopen aan de slag wilt gaan, zul je een Bitcoin adres aan moeten maken met een uniek wallet adres. Dit adres gebruik je om de Bitcoins te kunnen storten naar de exchange, maar eerst moet je de cryptomunt naar je unieke wallet sturen. Staan de Bitcoins in je wallet dan is het zeer eenvoudig om een verkooporder te plaatsen, bij Bitvavo is dit makkelijk en je doet het tegen de gunstigste Bitcoin koers. Wanneer je de Bitcoin hebt verkocht stort je het geld direct naar je gewone bankrekening.

Bitcoins verkopen

Manieren van verkopen van je Bitcoins

Heb je te maken met een uitgebreide handelsbeurs dan kun je op verschillende manieren Bitcoins verkopen. Stel in dat je de hoogste wilt krijgen voor je Bitcoin die er op de markt te krijgen is, wil je er een minimale prijs voor krijgen dan kun je dit ook instellen. Veel van de handelsbeurzen maken het mogelijk om het geld in euro’s te storten naar je bankrekening. Het eenvoudigste blijft om bij een Nederlandse handelaar dat de Bitcoins te verkopen, aangezien je dan direct het geld op je bank hebt.