Verschillende soorten hoeden
De eerste hoed die we vandaag gaan behandelen is het rieten hoedje. Rieten hoeden zijn een tijdloze, stijlvolle accessoire voor iedereen. Rieten goeden zijn erg luchtig, en dit maakt dat ze perfect geschikt zijn voor in de lente en de zomer. Vrouwen dragen een rieten hoedje vaak naar het strand. Ook onder mannen zijn rieten hoeden populair, het geeft de outfit een frisse, zomerse look. En ook voor kinderen zijn er rieten hoeden, ze zien er leuk en ze beschermen de gezichtjes tegen de zon. Er zijn verschillende modellen: zo zijn er rieten hoeden met een brede, zonwerende rand, rieten hoeden met een oprolbare rand en rieten hoeden met twee verschillende kleuren. Voor ieder wat wils dus!
Vintage hoeden
De tweede hoed die we vandaag behandelen is de vintage hoed, deze hoeden zijn tenminste vijfentwintig jaar oud. Vintage hoeden, en kleding zijn de afgelopen jaren enorm in trek. Een aantal redenen hiervoor zijn de prijs, het milieu en de slechte omstandigheden in de kledingindustrie. Er zijn verschillende soorten vintage hoeden. De meest populaire daarvan zijn de flap hoed, deze hoed is gemaakt van riet of gevlochten vilt. Je gezicht is voor het grootste deel bedekt tijdens het dragen van een flaphoed. De tweede is een dophoed. Deze hoed wordt ook wel het stewardessen hoedje genoemd en is daarnaast ook populair onder bruiden. Een andere bekende is de deukhoed, ook wel bekend als fedora. Deze hoed is gemaakt van wolvilt en is te herkennen aan de deuk in het midden.
De bolhoed
En tot slot hebben we de bolhoed. De bolhoed is oorspronkelijk een Britse hoed. De bolhoed heeft zijn naam te danken aan zijn bolvormige vorm. Midden twintigste eeuw was de bolhoed niet weg te denken uit het straatbeeld van Londen. De bolhoed en de paraplu waren onmiskenbare attributen voor de zakenlieden. Nog steeds is er een associatie tussen Britten en bolhoeden. Dit is te zien aan de spotprenten, waarop Britten vrijwel altijd met een bolhoed op worden afgebeeld. Maar ook dichterbij huis waren bolhoeden populair, in Zeeland behoorden ze tot de klederdracht van de man. Ook is de bolhoed in het wapen en de vlag van de Hoedekenskerke opgenomen.