Zo Weet Je Of Je Met Een Psychopaat Te Maken Hebt

Psychopathie is een persoonlijkheidsstoornis waarbij het geweten niet of maar een beetje ontwikkeld. Dat betekent dat psychopaten dus geen rekening houden met sociale en morele normen wat als resultaat oplevert dat ze op nare manieren sommige dingen doen. Ze kunnen roekeloos zijn met geweld of agressie maar ook verleiding. Psychopaten kunnen bijzonder charmante en fijne mensen zijn.

Psychopaten spelen vaak een specifieke rol die, als je goed oplet, te herkennen is. Ze zullen doen alsof ze sociaal en gezellig zijn en mensen zullen ze daardoor van nature aardig vinden. Probeer te ontdekken of deze charme oprecht is of niet en of ze daadwerkelijk om mensen geven, of dat dit slechts een masker is voor hun daadwerkelijke bedoelingen. 

Psychopaten vinden zichzelf vaak ook geweldig en zullen dat, op subtiele en onsubtiele manier door laten schemeren. Ze zullen zichzelf op de schouder kloppen over hoe geweldig en machtig ze wel niet zijn. Dat is vaak onjuist en eerder een weerspiegeling van hun eigen grootsheid. Luister naar deze hints en bedenk of deze complimentjes naar henzelf terecht zijn of niet.

Hoewel ze zichzelf groots vinden, zijn psychopaten juist middelmatige werkers en hebben ze geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel. Ze zijn vaak ook impulsief en zullen zonder na te denken besluiten nemen. Als ze besluiten dat ze geen zin hebben om te vergaderen omdat ze liever naar de film gaan, kunnen ze plots besluiten dat dat het daadwerkelijke plan wordt, terwijl de meeste andere mensen deze gedachte laten varen. Hun wereld draait dus ook volledig om zichzelf en ze houden totaal geen rekening met anderen, waardoor ze een spoor van vernieling achterlaten, overal waar ze komen.

Er zit ook een kern van waarheid in het klassieke ‘psychopaat is een crimineel’ stereotype en dat is dat ze vaak vinden dat de regels niet voor hen gelden en daardoor dus in de problemen raken.