Drenthe

De bezienswaardigheden in Drenthe

Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer mensen voor een vakantie naar het buitenland. Dit komt voornamelijk door de weersomstandigheden in het buitenland. Daarnaast wordt het ook steeds gemakkelijker om naar het buitenland toe te gaan. Toch is ook het reizen binnen Nederland steeds meer in opkomst. Voornamelijk de Nederlandse provincies zijn steeds meer in trek. Dit geldt dus ook voor de provincie Drenthe. De kans is groot dat je ooit al eens in Drenthe bent geweest. Deze provincie ligt in het oosten van Nederland en beschikt over veel verschillende bezienswaardigheden.

Drenthe

Het groen van de provincie Drenthe

Ben je van plan om binnenkort naar de provincie Drenthe te gaan? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om hier te genieten van de verschillende soorten natuur. Volgens veel kenners is het hart van de provincie het mooiste gedeelte. Hier liggen de natuurgebieden Drents-Friese-Wold, Dwingelderveld en Nationaal Park Drentsche. Doordat er in deze parken zo veel verschillende natuur te zien is, is de kans groot dat ook jij jezelf hier kunt vermaken. Echter, wanneer deze natuurparken niets voor jou is, zou je ervoor kunnen kiezen om naar de Hunebedden in de provincie te gaan. 

Drenthe

De typische dorpen in de provincie

Naast dat je kunt genieten van de natuur in deze provincie, zou je er ook voor kunnen kiezen om de typische dorpen te bekijken. Zo zou je eens een kijkje kunnen nemen in Brinkdorpen. Voorheen werden hier allerlei verschillende markten gegeven. Echter, op dit moment bestaat dit gebied voornamelijk uit gras en een aantal bijzondere dorpskernen. Hierdoor is ook deze locatie zeker de moeite waard tijdens een bezoekje aan de provincie Drenthe.