grootste steden in Duitsland

Grootste steden in Duitsland voor jouw reis

Duitsland is een land in Centraal-Europa. Het heeft een grondgebied van 357.022 vierkante kilometer en heeft meer dan 80 miljoen inwoners. Dit land heeft de grootste bevolking van alle landen in de Europese Unie. De hoofdstad van dit land is Berlijn, maar dit is niet de enige mooie stad te vinden in Duitsland. Duitsland zit vol met mooie, grote steden die perfect zijn voor een reisje, de grootste steden in Duitsland voor jouw reis.

grootste steden in Duitsland

Stuttgart

Stuttgart is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Deze stad heeft meer dan 600.000 inwoners en is een van de grootste steden van Duitsland. De Schlossplatz in het centrum van deze stad is een plek waar van alles te doen is. In de zomer zijn hier concerten en festivals te vinden en in de winter staan er kerstkraampjes en is er een ijsbaan. Buiten de evenementen is het plein zelf ook een bezienswaardigheid die je niet kan missen. Het is er erg mooi en er zijn zat terrasjes te vinden. Op het plein staat het paleis die je dan mooi kan bewonderen. Vanaf de Schlossplatz loop je zo de Königstrasse in, de langste winkelstraat van Stuttgart. 

Düsseldorf

Düsseldorf is de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen en het centrum van de regio Rijn-Ruhr.Düsseldorf is een Kreisfreie Stadt. De gemeente telt bijna 560.000 inwoners en het heeft een oppervlakte van 217 vierkante kilometer. De Altstadt in Düsseldorf wordt ook wel de ‘langste bar ter wereld’ genoemd. Dit stukje stad heeft circa 300 bars en clubs op een halve vierkante kilometer. Dit is dus zeker een punt dat je moet bezoeken. De MedienHafen vormt een groot contrast met de Altstadt. Deze moderne wijk is een must voor iedere cultuurliefhebber. Ga ook vooral winkelen in de bekendste winkelstraat van Düsseldorf, de Königsallee.