Drie scooters met 13 inch scooterbanden

Je weet vast wel dat er verschillende soorten scooterbanden te koop zijn. Als je online naar nieuwe banden zoekt moet je dus niet alleen sorteren op goedkoop, maar ook op de juiste velgmaat. bijvoorbeeld 13 inch voor een Peugeot Speedfight, de Yamaha Aerox en ook de Gilera Runner. Een Vespa Sprint heeft net als vele retro scooters 10 inch velgen. Als je weet dat je 13 inch scooterbanden nodig hebt zijn er nog enkele zaken om rekening mee te houden. Lees hier meer over op deze pagina.

Goedkoop online scooterbanden kopen begint met de juiste informatie op een rijtje. Controleer de velgmaat, hoogte, dikte, een zomerband of winterband en jouw favoriete merk.

13 inch scooterbanden

13 inch velgmaat zegt niet alles

Op de scooterband kun je aflezen welke maat het betreft. Je ziet altijd de velgmaat in inches, maar je moet ook kijken naar de dikte en hoogte van de band. Neem bijvoorbeeld de Yamaha Aerox, die heeft aan de voorzijde een 120/70-13 band, maar achter een 140/60-13 band. Het zijn beide 13 inch scooterbanden, maar met andere verhoudingen.

Let op: Het is zelfs mogelijk dat de voorband en achterband een andere velgmaat hebben.

Zomerbanden en winterbanden

De Peugeot Speedfight en de Gilera Runner hebben ook een 13 inch velg, al kan dit per uitvoering net iets verschillen. Let daarnaast ook op zomerbanden en winterbanden. Bij winterbanden zit er een dieper profiel op de band voor een goede afvoer van water, en het rubber zal niet zo snel hard worden. Zomerbanden zijn juist weer geschikt voor warme en droge seizoenen. Je kunt kiezen voor All-Purpose banden, maar enkele malen per jaar wisselen is in principe wel beter.