Voorkom blauwe plekken met rolkooi padding

Als u een rallyauto aan het opbouwen bent, mag het gebruik van rolkooi padding niet ontbreken. Door rolkooi padding te gebruiken wordt de kans op ongelukken en blauwe plekken aanzienlijk kleiner! U wordt tijdens een rallyrace vaak met een grote kracht tegen de buizen in uw auto geduwd. Dit kan voor een vervelende blauwe plek op uw schouders, armen en benen zorgen. Door deze buizen af te dekken met rolkooi padding, wordt de klap grotendeels geabsorbeerd.

Er zijn verschillende webwinkels waar u deze rolkooi padding voor uw auto kunt bestellen. Houd er hierbij rekening mee, dat de padding in verschillende maten en modellen wordt aangeboden. Het is erg belangrijk, dat de padding zo goed mogelijk aansluit op de diameter van de buizen in uw auto. Zo voorkomt u dat de padding losschiet tijdens een crash of scherpe bocht. Daarbij kan speling tussen de buizen en padding de dempende werking hiervan verminderen.

FIA-gekeurde rolkooi padding bestellen

Voor een deelname aan officiële wedstrijden is de standaard padding die u online kunt kopen niet voldoende. Uw auto zal in dit geval moeten voldoen aan de eisen die door de FIA opgesteld zijn. Dit betekent onder meer, dat de auto voorzien moet worden van FIA-gekeurde rolkooi padding. Deze padding is aan de binnenzijde van een handige plakstrip voorzien, waarmee de padding eenvoudig aan de buizen kan worden bevestigd. Een ander verschil is de hardheid van het materiaal Door de FIA gekeurde rolkooi padding is vaak wat harder, dan de standaardsoort.