Wat zit er in Kamagra?

 

Als u de naam van het erectiemiddel Kamagra heeft gehoord, bent u misschien wel benieuwd naar wat er precies in dit medicijn zit. In dit artikel leest u er alles over.

 

Kamagra is sildenafil

De werkzame stof in Kamagra heet sildenafil. Als onderdeel van de groep ‘fosfodiësterase-type 5-remmers’ zorgt sildenafil ervoor dat de aanmaak van fosfodiësterase wordt geremd. Vanuit het bloed wordt zo gereguleerd dat de bloedvatverwijdende stoffen af die een man nodig heeft om een erectie te krijgen niet meer geremd worden. Door de tijdelijke uitschakeling van dit enzym zorgt Kamagra ervoor dat de erectie langer aanhoudt en de kwaliteit ervan beter is. In iedere tablet Kamagra zit 100 mg sildenafil.

logo (1)

Overige bestanddelen

De tabletkern van Kamagra bevat naast sildenafil ook nog microkristallijne cellulose, watervrij calciumwaterstoffosfaat, natriumcroscarmellose en magnesiumstearaat. De filmomhulling van de tablet bestaat uit hypromellose, titaandioxide (E171), lactose, triacetine, indigokarmijn en aluminiumlak (E132). De meest voorkomende variant zijn Kamagra 100mg filmomhulde tabletten. Deze zijn te herkennen aan hun groene en/of blauwe kleur en afgeronde diamantvorm. Aan één kant staat het logo van producent Ajanta Pharma en aan de andere kant de letters ‘KGR’.

Kamagra in tablet- of jellyvorm

Naast het innemen van een tablet Kamagra met een beetje water is het ook mogelijk om kauwtabletten, bruistabletten of vloeibare jelly in te nemen. De werkzame stof sildenafil is vervolgens na een half uur tot een uur in het bloed aanwezig. Om die reden is het verstandig om op tijd Kamagra in te nemen.

 

De werking van alle verschillende Kamagra-vormen is gelijk. Het middel heeft een enzymremmende werking en zorgt ervoor dat de bloedvaten naar de penis relaxter en dus wijder zijn. Zo stroomt er voldoende bloed naar de penis en kunnen de zwellichamen voor een erectie zorgen. Het bloed stroomt bovendien niet zomaar uit de penis, waardoor de erectie langer aanblijft. De erectie wordt alleen gestimuleerd bij seksuele opwinding.

 

Voor meer informatie over de inhoud en bijwerkingen van Kamagra kunt u de bijsluiter raadplegen. Belangrijk is in ieder geval dat u het middel niet combineert met ‘poppers’ en andere oppepmiddelen die nitraten bevatten.